Site icon Вечерние Вести

Вадим Івченко: «Якщо національною ідеєю є збереження нації, то село, селянин і фермер є фундаментом нації»

Партія «Батьківщина» має гарну традицію спілкуватися з представниками реального аграрного сектора економіки. Всі ці люди займаються сільським господарством ще з 90-х років минулого сторіччя. І вони знають, що безпосередньо артикулювати політсилі, яка претендуватиме на висування кандидата на посаду прем’єр-міністра України.

Про це після зустрічі Юлії Тимошенко та команди «Батьківщини» з фермерами, аграрними асоціаціями, представниками аграрної науки та Героями України розповів народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Вадим Івченко.

За словами парламентаря, представники аграрного сектора, які брали участь у зустрічі, презентують селян, котрих в Україні налічується майже 15 млн. Тому важливо було почути їх проблеми, сподівання, побоювання та пропозиції.

«Ми хотіли почути всіх, від інвестбанкірів до дрібних фермерів, задля того, щоб точно знати, що потрібно робити у наступному парламенті разом із нашими колегами – з президентською фракцією і, можливо, партією «Голос» – та як їх переконувати в тому, що українське суспільство сьогодні не готово до негайного відкриття ринку землі. Адже дослідження різних соціологічних фондів демонструють, що більшість селян і фермерів не хочуть негайного відкриття ринку землі. Бо кредитна система не працює, правоохоронні органи не захищають аграріїв, та й судова гілка влади не встановлює справедливість іменем України», – зазначив Вадим Івченко.

Він підкреслив, що сільгоспвиробники завжди плідно комунікують із «Батьківщиною». Ті позиції, які озвучуються Юлією Тимошенко та її командою, повністю співпадають із позиціями всіх аграрних асоціацій України.

«Аграрна наука чітко вказує на те, що будь-який ринок чи обіг земель має ґрунтуватися на національній ідеї. Якщо національною ідеєю є збереження нації, то село, селянин і фермер є фундаментом нації. Тому для нас важливо, щоб обіг земель працював на збільшення кількості людей, які отримуватимуть роботу на землі, збільшувати кількість фермерів, як це відбувається у Франції та інших країнах», – пояснив народний депутат.

Вадим Івченко додав, що в Україні близько 4 млн осіб, які працюють на землі, перебувають поза аграрним ринком.

«Половина чи третина цих людей – в середньому це 1,5 млн товаровиробників, яких потрібно залучити до ринку. Плюс 50 тисяч сільгосппідприємств. Це і є ті реальні люди і той реальний сектор економіки, які стануть точками економічного зростання у селах та райцентрах», – підсумував народний депутат.

Exit mobile version