Site icon Вечерние Вести

Українська делегація припиняє участь у роботі нинішньої сесії ПАРЄ

Українська делегація вирішила припинити участь у роботі нинішньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи і закликає Верховну Раду розглянути питання про зупинення участі України в ПАРЄ.

Таке рішення делегації є реакцією на результати голосування делегатів ПАРЄ за резолюцію, яка дозволяє повернення до Асамблеї представників російської Держдуми. 

Українська делегація припиняє участь в роботі сесії ПАРЄ, крім питань, пов’язаних з позбавленням повноважень російської делегації. Також делегація звертається до Верховної Ради з необхідністю терміново розглянути питання зупинення участі України в ПАРЄ у подальшому. Крім того, делегація звертається до президента і МЗС негайно виробити чітку позицію щодо подальшої участі України в органах Ради Європи.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.
Попри нічне голосування, яке є безпрецедентним для асамблеї, явка депутатів була навіть вища за звичайну. За резолюцію проголосувало 118 депутатів, 62 проти, 10 утрималися.

Вечірні Вісті

Exit mobile version