Вечерние Вести

На Луганщині незаконно вирубують ліс

У Новоайдарському районі Луганщини біля с. Питилине більше 20-ти чоловіківі здійснювали незаконну вирубку лісу за допомогою техніки, трактору та вантажних автомобілів.

Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомила спікер Головного управління Нацполіції в Луганській області Тетяна Погукай. 

На території лісу площею 35 га працівниками поліції було виявлено понад 200 пнів сироростучих та сухостійних дерев різного діаметру.

З місця злочину слідчими були вилучені знаряддя вчинення злочину, транспортні засоби та деревина. Наразі судом накладено арешт на вилучене майно.

Даний факт був внесений до ЄРДР за ч. 2 ст. 246 КК України «Незаконна порубка лісу». Проводиться досудове слідство в рамках кримінального провадження Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

На сьогоднішній день, слідчими ГУНП в Луганській області тільки протягом цього року до суду було направлено 8 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях, пов’язаних з незаконною порубкою лісу. У семи з цих кримінальних проваджень, особи притягнуті до кримінальної відповідальності за здійснення незаконних порубок на територіях заповідних та особливо охоронюваних лісів.
По чотирьох кримінальних провадженнях судами вже ухвалено обвинувальні вироки.

Вечірні Вісті

Exit mobile version