Site icon Вечерние Вести

Як було знешкоджено російський корабель “Олександр Обухов”? деталі ГУР

корабель "Олександр Обухов"

Як було знешкоджено російський корабель "Олександр Обухов"? деталі ГУР

Українська військова розвідка організувала операцію, в результаті якої було виведено з ладу російського тральщика “Олександра Обухова” Балтійського флоту. Це сталося завдяки використанню гострого предмета, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

Представник ГУР Євген Єрін повідомив, що операція включала складне планування, збирання інформації та роботу з людьми. Робота над операцією продовжується навіть після її завершення. Він також наголосив, що це не остання дія української розвідки.

На відео, опублікованому ГУР, видно, як гострим предметом було пророблено отвір у газоході корабля, що призвело до необхідності відправити його на капітальний ремонт.

Єрин додав, що українська розвідка прагне зробити Балтійський флот Росії таким самим уразливим, як і Чорноморський, і докладе для цього всіх зусиль. Раніше, у квітні, українська операція також вивела з ладу ракетний корабель Балтійського флоту “Серпухів”, на якому сталася пожежа. Російський корабель атакований ракетами української армії.

Російський корабель зайшов у закритий район, де проводилися стрільби в рамках навчань “Sea Breeze 2019”.

Exit mobile version