Site icon Вечерние Вести

Україна розчарована підтримкою Швейцарією “мирного плану” Китаю та Бразилії

Андрій Сибига

Україна розчарована підтримкою Швейцарією "мирного плану" Китаю та Бразилії

Міністерство закордонних справ України висловило нерозуміння рішення Швейцарії підтримати ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни. У МЗС вважають, що це не відповідає інтересам України та ускладнить процес досягнення миру, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на МЗС.

Україна спільно зі Швейцарією організувала Глобальний Саміт світу у червні, де брали участь представники 100 країн. Швейцарія також брала участь у конференціях з Формули миру президента Зеленського.

МЗС підкреслює два головні принципи: “нічого про Україну без України” та повагу до її територіальної цілісності. Формулу світу України названо єдиним шляхом до справедливого світу.

Будь-які ініціативи, які не засновані на Статуті ООН і не гарантують відновлення кордонів України, вважаються неприйнятними. Такі ініціативи, на думку МЗС, лише створюють ілюзію діалогу, натомість агресор продовжує дії. Міністерство закликало країни уникати участі в ініціативах, які не визнають російську агресію та загрожують суверенітету України. США радять Ізраїлю застосувати уроки у захисті мирного населення в Секторі Газа.

Портников заявив що Росії не потрібен ані план, ані мир – війна триватиме.

Exit mobile version