Site icon Вечерние Вести

РФ стверджує про удар ОДАБ-9000 по Вовчанську, але це малоймовірно

ОДАБ-9000

РФ стверджує про удар ОДАБ-9000 по Вовчанську, але це малоймовірно

У мережі з’явилося відео, на якому показано потужний вибух у Вовчанську, який нібито викликано застосуванням російської авіабомби ОДАБ-9000. Проте експерти вважають, що це може бути фейк, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Defense Express.

На кадрах видно, як у місто прилітає якийсь об’єкт, за яким слідує потужний вибух. Автори відео стверджують, що це вперше використали ОДАБ-9000 – найпотужніший термобаричний боєприпас Росії. Однак цей снаряд був застосований лише одного разу у 2007 році на випробуваннях та вважається експериментальним.

Кадри випробувань ОДАБ-9000 раніше використовувалися російською пропагандою для порівнянь з американською бомбою GBU-43/B, але багато даних про російський боєприпас можуть бути вигаданими.

Експерти сумніваються у використанні ОДАБ-9000, тому що для цього необхідно задіяти стратегічні бомбардувальники, які відразу були б збиті українською ППО. Швидше за все, на відео було зафіксовано інший боєприпас, який, ймовірно, планує бомба УМПК. Раніше в Ізраїлі анонсували відповідь на ракетний напад Ірану.

Тайвань оголосив повну боєздатність через пуск Китаєм балістичних ракет.

Exit mobile version