Site icon Вечерние Вести

Кіберподарунок Путіну, хакери паралізували роботу судової системи РФ

хакери паралізували роботу судової системи РФ

Кіберподарунок Путіну, хакери паралізували роботу судової системи РФ

7 жовтня кіберфахівці ГУР та активісти групи “ВО Team” провели атаку на російську систему “Правосуддя”, яка керує електронним документообігом у судах РФ, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

Атаку було присвячено дню народження Володимира Путіна. За даними джерел у ГУР, кібератака паралізувала роботу суден, електронних поштових скриньок та сайтів. Були отримані персональні дані користувачів та внутрішня документація. В результаті росіяни зіткнулися з неможливістю подання позовів та зміною графіка судових засідань.

Причиною успішної атаки стали слабкі місця в системах кібербезпеки Росії, включаючи ті, що розробляють такі компанії, як “Лабораторія Касперського” і ПАТ “Positive Technologies”.

Система “Правосуддя” керує всіма рівнями судів у РФ, забезпечуючи подання заяв, зміну розкладу засідань та консультації у судових справах. Також повідомляється про іншу атаку українських хакерів на російські телеканали, яка призупинила онлайн-трансляції “Росія 1” та “Росія 24”. Хакери ГУР атакували фінсектор Російської Федерації.

Російські хакери атакували урядові сайти Словенії.

Exit mobile version