Site icon Вечерние Вести

Чутливі теми: Нацрада закликала “коректно” висвітлювати мобілізацію та ТЦК

Військові

Чутливі теми: Нацрада закликала "коректно" висвітлювати мобілізацію та ТЦК

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликала медіа відповідально висвітлювати теми мобілізації та діяльності ТЦК, називаючи їх чутливими. Це пов’язано з активними інформаційними атаками з боку Росії, яка розповсюджує фейки з метою підірвати довіру до українських держінститутів та армії, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на заяву Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Рада наголосила, що російська пропаганда, на яку виділено 1,6 млрд доларів, націлена на українську аудиторію. Мета дезінформації – маніпулювати громадською думкою, дискредитувати мобілізацію та армію, дезорієнтувати громадян та послабити міжнародну підтримку України.

Нацрада рекомендує журналістам перевіряти джерела інформації та обережно використовувати цитати, особливо при висвітленні спірних ситуацій, пов’язаних із ТЦК. В останні дні у різних містах України, включаючи Київ, Львів та Одесу, співробітники ТЦК активізували рейди, перевіряючи документи на масових заходах та у громадських місцях. У Львівському ТЦК зробили заяву на тлі повідомлень про рейди.

В одеському ТЦК сталася сутичка із викраденням військовозобов’язаного.

Exit mobile version