Site icon Вечерние Вести

Як зростатимуть зарплати українців: керівники підприємств розкрили плани

Гроші та картки

Як зростатимуть зарплати українців: керівники підприємств розкрили плани

Керівники українських підприємств прогнозують зростання зарплат протягом найближчих 12 місяців, проте темпи цього зростання сповільнюються, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на звіт “Ділові очікування підприємств України” від Національного банку за ІІІ квартал 2024 року.

Очікується, що витрати на оплату праці збільшуватимуться повільніше: баланс відповідей знизився до 52,9% порівняно з 54,8% у ІІ кварталі та 62,6% у І кварталі. Найвищі очікування на підвищення зарплат висловлюють підприємства сільського господарства, великі компанії та організації, що працюють з імпортом, особливо у Вінницькій області.

У той же час, найменші очікування демонструють підприємства видобувної промисловості, малий бізнес та компанії, орієнтовані на внутрішній ринок, з особливим зниженням очікувань у Сумській області. Опитування проводилося з 31 липня по 28 серпня 2024 року і охопило 665 підприємств із 21 регіону. Незважаючи на зростання номінальних зарплат на 22,1% у ІІ кварталі до 20964 гривень, реальне зростання сповільнюється через високу інфляцію. Зарплати в Україні здивували економістів.

Кабмін виділяє кошти на зарплати у Херсонській області.

Exit mobile version