Site icon Вечерние Вести

Як розраховувати компенсацію за невикористані відпустки у 2024 році?

Міністерство економіки української держави роз’яснює, що розрахунок середньої заробітної плати для працівників здійснюватиметься відповідно до норм Порядку розрахунку середньої заробітної плати, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на постанову.

Якщо працівник отримує компенсацію за дні відпустки, на які він мав право до 31.12.2023, розрахунок середньої зарплати провадиться на підставі виплат нарахованих у 2023 році. Заробітна плата, нарахована працівнику у 2023 році, ділиться на кількість календарних днів у розрахунковому періоді. Отримана середньоденна заробітна плата множиться на кількість оплачуваних днів відпустки.

Також людям може знадобитися окремий софт для того щоб спрощувати розрахунки відсотків. Для цього можна використовувати калькулятор.

Якщо працівник звільняється у 2024 році, роботодавець має розрахувати дві середні заробітні плати та розділити компенсацію на дві частини: компенсацію за відпустки, право на які було отримано до 31.12.2023, та компенсацію за відпустки після цієї дати.

Вже відомо як підвищення тарифів на електроенергію вплине на розмір субсидії.

Exit mobile version