Site icon Вечерние Вести

Прайс-кепи не повинні заважати імпорту електроенергії з Європи

Лінія електропередач

Прайс-кепи не повинні заважати імпорту електроенергії з Європи

Щоб мінімізувати відключення електроенергії взимку важливо, щоб прайс-кепи не перешкоджали імпорту електроенергії з Європи, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на виступ начальниці відділу адміністрування розрахунків та розвитку ринку НЕК “Укренерго“.

Ганна Гальченко наголосила, що усунення таких перешкод дозволить Україні пройти опалювальний сезон із мінімальними перебоями в електропостачанні та скоротити дефіцит електроенергії.

Гальченко зазначила, що підтримує позицію, за якої прайс-кепи не заважатимуть імпорту електроенергії з країн ЄС, що є критично важливим для забезпечення стабільного енергопостачання взимку.

Раніше Станіслав Ігнатьєв, голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики та генеральний директор Solar Generation, заявив, що Україна стикається із серйозними проблемами у реалізації проектів розподіленої енергогенерації через боргову кризу в енергетичному секторі. Ця криза також створює додаткові труднощі для забезпечення сталого енергопостачання країни. Вибриками на українському ринку електроенергії незадоволене Енергетичне співтовариство.

За тиждень енергетики повернули світло майже 246 тисяч сімей після атак ворога.

Exit mobile version