Site icon Вечерние Вести

НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

Долари та євро

НБУ ухвалив важливе рішення щодо курсу євро

Національний банк України планує запровадити довідкове значення курсу гривні до євро станом на 12:00, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на прес-службу НБУ.

Офіційний курс євро буде розраховуватись як середнє значення за період. Ці зміни пов’язані із зростанням операцій на валютному ринку України. Довідковий курс щодня розраховуватиметься на основі курсу гривні до долара на 12:00 та середнього курсу долар/євро (BFIX) за період з 10:30 до 12:00. НБУ також змінить методологію розрахунку курсів інших валют та облікової ціни банківських металів, розраховуючи їх як середні значення, але вже на 15.00.

Крім того, НБУ відмовиться від встановлення курсів деяких валют щомісяця. Тепер для всіх валют буде створено єдиний щоденний кошик, який включає валюти країн, які забезпечують не менше 95% товарообігу з Україною. Цей список переглядатиметься раз на три роки або частіше за потреби. Офіційні курси валют, включаючи долар, публікуватимуться на сайті НБУ щодня до 15:30 і набудуть чинності наступного робочого дня. Глава НБУ зробив заяву щодо курсу гривні до долара після переговорів з МВФ.

Глава НБУ зробив заяву щодо курсу гривні до долара після переговорів з МВФ.

Exit mobile version