Site icon Вечерние Вести

659 об’єктів. Кабмін визначився, скільки підприємств не підлягатимуть приватизації

Кабінет міністрів 26 серпня ухвалив проект закону про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

Як зазначили у Міністерстві економіки, загальна кількість таких об’єктів – 659.

“Список підприємств, що не підлягають приватизації, формувався на основі численних експертних обговорень і пропозицій, наданих заінтересованими органами”, – йдеться у повідомленні.

До переліку, за даними Мінекономіки, були включені:

– підприємства, що забезпечують енергетичну незалежність та обороноздатність держави;

– природні монополії;

– підприємства, діяльність яких має критично важливе значення для суспільства.

Читайте також: Эта история только начинается: горькое послевкусие продажи столичного отеля “Днипро”

У своєму дописі на Facebook прем’єр-міністр Денис Шмигаль уточнив, що, серед таких об’єктів: Нафтогаз, Енергоатом, Укренерго, Укргідроенерго, Укрзалізниця, Укрпошта та Південмаш.

Також він зазначив, що у державній власності залишиться й одне з головних космічних підприємств країни – Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова. За минулі роки на “Південмаші” сформувалася заборгованість у розмірі понад 300 млн грн. Це борги як по зарплаті працівникам, так і по сплаті податків та зборів.

“Неприпустимо, коли українські інженери та робітники такого високотехнологічного підприємства не отримують зарплати вчасно. Сьогодні на доручення Президента ми врегулювали це питання, визначивши порядок погашення заборгованості з виплати заробітної плати та ЄСВ. Очікуємо, що цей крок дасть можливість підприємству сконцентруватися на розвитку та створенні нових технологій на ринку космічного машинобудування та озброєнь”, – написав Шмигаль.

Читайте також: Экс-нардеп: Продажа земли в преддверие дефолта или после его объявления при тотальном обнищании народа – это повторение приватизации 1990-х

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version