Пятница , 19 Апрель 2024
Культура

Роберт Дауні-молодший заробив більше всіх “Месників”

 Роберт Дауні-молодший вибив для себе практично ексклюзивні умови контракту з Marvel Studios.

Спочатку усі актори підписували контракти відразу на декілька фільмів (плюс зобов’язання по просуванню прем’єри) – з сумами, що не перевищують семизначні. Але з кожним новим фільмом по всесвіту Marvel гонорари акторів ростуть, і “ветерани” кіносаги – такі, як Дауні-молодший – змогли зажадати значної надбавки.

Окрім фіксованого гонорару в $20 млн, Дауні має право на 8% від чистого прибутку, який заробив фільм “Месники:Завершення”. Враховуючи, що картина заробила більше $2, 7 млрд в прокаті, а в чистому вигляді принесла студії $700 млн, виконавець ролі Тоні Старка отримає додаткові $56 млн.

“Кіностудія готова виплачувати відсоток від загального прибутку акторам, сценаристам, режисерам і іншим членам знімальної групи. Це можна зрозуміти. Подібні кінофраншизи потрібні кіностудіям для підтримки фінансових показників”, – говорить юрист Early Sullivan Wright Gizer & McRae Девід Хидекель, що спеціалізується на шоу-бізнесі.

Інші актори, що виконали головні ролі, заробляють приблизно по $15 млн (Кріс Хемсворт, Скарлетт Йоханссон, Кріс Еванс) і теж мають право на відсоток.

Як запевняють експерти, гонорари акторів окупаються, адже касові збори у декілька разів перевищують виплачені їм суми. Наприклад, на кожен долар з $76 млн, виплачених Дауні-молодшому, кіностудія отримала по $36, 9 в кінотеатрах. А якщо гонорари менші, то Marvel заробляє і сотню доларів з кожного витраченого на зарплату актора.

 

kinoafisha.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...