Site icon Вечерние Вести

Що простіше — врятувати світ чи освідчитися в коханні?

Два роки тому  Marvel вирішила перезапустити кінокомікс про Людину-павука. Це здавалося абсолютним безглуздям, бо за останні роки ми бачили аж дві варіації цієї супергеройської історії. У першій роль Спайдермена виконав Тобі Макгвайр, у другій – Ендрю Гарфілд. Ці стрічки були зовсім різними, та водночас досить цікавими і захоплюючими.

І саме тому ідея перезапуску одразу не сподобалась. До того ж на головну роль запросили актора, який на перший погляд абсолютно не схожий на відомого супергероя. Кандидатура Тома Холланда здивувала. Але після прем’єри фільму під назвою «Людина-павук: Повернення додому» в 2017 році усі перестороги митттєво зникли. Фільм вийшов пречудовий, а Холланд навіть перевершив своєю безпосередністю Гарфілда і Макгвайра. Тож нічого дивного в тому немає, що вирішено було зняти сиквел. І от нещодавно на великі екрани вийшла стрічка «Людина-павук: Далеко від дому».

Дія розгортається через півроку після подій, які відбулися у фільмі «Месники: Завершення». Людство потихеньку приходить до тями після свого спасіння. А Пітер Паркер (Том Холланд) зі своїми друзями вирушає на канікули до Європи. Усе, що він хоче, – це гарно провести час та нарешті освідчитися у своїх почуттях однокласниці Мішель (Зендея). Та не судилося…

Європу треба рятувати від лиходіїв, які уособлюють стихії та нищать цілі міста. А Людина-павук ледь не єдиний месник, з яким є зв’язок. Той же Тор полетів на іншу планету, а капітана Марвела навіть невідомо де шукати…

Аж тут з’являється новий супергерой Містеріо (Джейк Джилленхол), про якого раніше ніхто не чув. Він начебто виринув з іншого виміру та буде допомагати землянам боротися зі злом. Містеріо та Людина-павук навіть потоваришували. Герой Джилленхола, видається, міг би стати новим месником, бо ж команда супергероїв понесла величезні втрати. Та зовсім скоро виявиться, що Містеріо має таємницю. І тепер Пітеру доведеться рятувати друзів та цілісінький Лондон від свого нового знайомого…

Неважко здогадатися, що у Пітера все вийде. А от чи зуміє він розповісти про свої почуття дівчині? Виявляється, це зробити набагато важче, аніж навіть битися з Таносом чи то Містеріо!

Том Холланд знову порадував. 23-річний британський актор підкупає своєю безпосередністю, простотою та щирістю. Варто повторитися: ані Макгвайр, ані Гарфілд не могли цим похизуватися, незважаючи на те, що кожен із них свого часу гарно зіграв Пітера Паркера.

Цікава і Зендея: ця актриса викликає захоплення. Згадайте-но лише, як пречудово вона грала в «Найвеличнішому шоумені». Розігрався на славу і Джейк Джилленхол. Ох і скучив він за яскравими ролями! А тут йому дістався такий цікавенний персонаж!

У цьому фільми ми також зустрінемося із Семюелем Л. Джексоном, який вчергове перевтілився у Ніка Фьюрі; з Марісою Томей, яка грає тітку Пітера Паркера Мей; із Джоном Фавро, який виконав роль Хеппі – вірного помічника Тоні Старка… Словом, просто чудовий ансамбль. До речі, ось невеликий спойлер: у Мей та Хеппі буде справжній роман!

Цей фільм знятий просто бездоганно з точки зору картинки. Є тут навіть декілька сцен, які хотілося б передивитися: оператор Метт Ллойд відмінно занурився у супергеройський світ. Та й спецефекти тут неймовірні. У плані драматургії все також більш-менш пристойно. І з гумором усе склалося добре, тож можна пореготати від душі. А от в цілому це кіно чомусь не чіпляє, на відміну від першого фільму. Начебто усе ідеально, та чогось все одно не вистачає…

Втім, така реакція може бути абсолютно природною. Останні дві частини франшизи «Месники» нам добряче полоскотали нерви: кінотворці знищили декілька улюблених супергероїв, а заразом і половину людства, закінчили на самому трагічному моменті, протримали рік у невідомості… А потім, коли мав статися хепі-енд, взяли та й вбили найулюбленішого супергероя – Залізну Людину. Тож як тут не вигоріти емоційно?

Та незважаючи ні на що, стрічка «Людина-павук: Далеко від дому» заслуговує на увагу. До речі, світові касові збори фільму перевищили під кінець прем’єрних вихідних 580 мільйонів доларів (близько 100 мільйонів фільм заробив у Китаї). Про це свідчить статистика порталу Box Office Mojo. Виробничий бюджет стрічки оцінюється у 160 мільйонів доларів, тому цілком впевнено можна зробити висновок, що цю історію не закінчено і за пару років ми побачимо триквел.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті” 

 

 

Exit mobile version