Site icon Вечерние Вести

Skoda представила ефектний електромобіль для ралі: опубліковані фото та характеристики

Skoda Enyaq

Skoda представила ефектний електромобіль для ралі: опубліковані фото та характеристики

Чеський автовиробник Skoda представив ралійну версію кросовера Enyaq під назвою Enyaq RS Race, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на прес-службу Skoda.

Новинка стала значно легшою завдяки використанню інноваційних матеріалів, таких як біокомпозит із лляних волокон, розроблений у співпраці зі швейцарською компанією Bcomp. Ці матеріали використані для виготовлення бамперів, крил, даху та заднього антикрила. Завдяки цьому вдалося зменшити масу автомобіля на 316 кілограмів.

Концепт Enyaq RS Race нижчий і ширший за серійну версію, а деякі його компоненти взяті у ралійної Skoda Fabia RS Rally2, включаючи спортивні крісла, систему пожежогасіння та покращену підвіску. Нова підвіска дозволяє регулювати жорсткість пружин та інші параметри. Крім того, замінено кермовий механізм на програмовану систему, і додано аудіосистему, яка створює саундтрек у салоні на швидкості понад 29 км/год. Силова установка залишилася без змін – 340 к.с., розгін до 100 км/год за 5 секунд, а максимальна швидкість – 180 км/год.  Імпорт уживаних авто стає рідкістю для країни.

Вже відомо чому кожному українському автовласникові потрібна автоцивілка.

Exit mobile version