Четверг , 28 Март 2024
Разное

“Іноді ліпше мовчати”: що не так із заявою Зеленського про загибель трьох вояків на фронті

Й от нам знову. Президент Зеленський у телеґрамі нарозповідав, як троє наших бійців підірвалися на буцімто наших же мінах – принаймні це випливає з його запису – і нароздавав вагон доручень. Провести заняття з особовим складом, щоб на міни не наступали, “ще активніше” проводити розмінування, ну й, звісно ж, за 10 днів чекає імен винуватців

Ні, там є, звичайно, і версія про дистанційну диверсію ворога – але із загального тексту якось цілком очевидно, що вона там не приший кобилі хвіст.

Словом, учіться, скільки дурного й непотрібного можна зробити одним-єдиним дописом, якщо ти президент і верховний головнокомандувач.

Читайте також: Убивство перед днем народження: омріяне “перемир’я” Зеленського вже давно зламалося

Вдумайтесь, яка тепер почнеться катавасія на фронті. Оця вся біганина з покаранням невинуватих і нагородженням непричетних. Уявіть, як будуть “проводити заняття з особовим складом” і “протягом місяця” ревізувати мінні позиції.

Про пошук винних конкретно в цій трагедії – ну… пригадується, президент уже вимагав бігом надати йому винних у вбивстві Шеремета. Скінчилося це якось погано – причому найгірше там те, що й досі ще нічого не скінчилося…

У сепарів, ясна річ, тепер пропагандистське свято: дурні “укропи” рвуться на своїх же мінах, а ми “хароші, слиш ти, ОБСЄ, ілі как тєбя там”. Натомість у нас тут розпочнеться черговий голівар. Що Зе – суцільна зрада, а сам наїжджає на бійців й офіцерів; що самі ви зрада, прохоботи кляті; і погнали по старому колу, ну бо куди ж без цього. І так далі.

Читайте також: Зеленський потрапив у пастку “перемир’я” і не знає, як вилізти з цього болота – журналіст

Я не знаю: Зеленському, безумовно, має бути видніше, є ж спеціальні люди, що йому доповідають. Але невже не можна було висловити належним чином співчуття рідним і близьким, а заяви щодо можливих причин – і покарання винних! – робити вже десь згодом, спокійніше й після завершення бодай якогось слідства?

Але ж ні. Ці ж кляті воріженьки в соцмережах почнуть: ага, нічого не робить, штафірка! Тому негайно треба виступити, і то так, “щоб усі боялись, щоб не насміхались”, як той вовк у мультику про Капітошку, еге ж.

Хоча, здавалося би, раз критикують усе одно лише агенти всякого там Порошенка (ну, останнім часом знову з кожної праски чутно про це), то на чорта на них звертати таку вже увагу?

Словом, два роки терміну на носі, а досі ніхто до Володимира Олександровича не доніс, що ця робота – не для оплесків. Не сцена, на якій стоїш, а тобі аплодують. Й іноді краще мовчати.

Олександр МИХЕЛЬСОН

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Искусство селфи: как делать идеальные фото на смартфон

Смартфоны, уровень технологичности которых растет год от года, уже давно заменили цифровые...

Как НЭК готовились к атакам ВС РФ по энергетической инфраструктуре?

В результате нанесённых ВС РФ комбинированных атак и обстрелов по Украине энергетическая...

ВС РФ пытаются создать свои морские беспилотники для новых атак, — Буданов

Военная промышленность РФ пытается создать морские беспилотники ударного типа самостоятельно.