Пятница , 19 Апрель 2024
Разное

Посли чотирьох країн відвідали прифронтові міста Донбасу. ФОТО

Міжнародна делегація відвідала район проведення операції Об’єднаних сил

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Протягом кількох днів посли чотирьох республік: Юріс Пойканс – Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні, Бартош Ціхоцькі – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні, Kaймo Кууск – Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні, Марек Шафін – Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, об’їздили чи не всі прифронтові міста Донбасу.

Окрім зустрічей із представниками місцевої, районної та обласної влади, делегати зустрічалися й із військовими, медиками й мешканцями Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

Прикметно, що візит гостей збігся зі святкуванням шостої річниці визволення міст Східної України від російської окупації.

До прикладу, у Слов’янську спільно із прем’єр-міністром України посли поклали квіти до меморіального комплексу на горі Карачун і взяли участь в арт-акції до Дня визволення міст – розмалювали квітами розстріляний ворогом напис “Слов’янськ”.

У Попасній учасники зустрічі відкрили меморіальні дошки, присвячені бійцям батальйону “Донбас” і героям, які загинули під час бойових дій у Попаснянському районі. Вшанували загиблих і на площі Героїв, де посли поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС.

Читайте також: Казанський розповів, як у ТКГ обговорюють закон про особливий статус Донбасу

Також гості мали змогу ближче познайомитися зі зразками української військової форми, шевронів, пам’ятних речей загиблих бійців та уламків озброєння, яке воїни передали з передової на тематичну виставкову експозицію.

– Символічно, що наш спільний візит послів чотирьох країн, Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії, припав на пам’ятні дні для Донбасу – святкування звільнення міст Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки, Дружківки та Бахмута від російських окупаційних військ, – сказав Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні. – Я їжджу сюди з 2017-го року й бачу, як регіон змінюється на краще – розвивається інфраструктура, відкриваються культурні та розважальні заклади. Але гадаю, що повноцінне свято настане лиш тоді, коли відновиться територіальна цілісність усієї України і буде повернуто контроль над східними кордонами країни.

Спільна іноземна делегація в рамках візиту також привітала військовослужбовців 26-ї артилерійської бригади імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича з нагоди 16-ї річниці із дня створення.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.

Насколько чистые стаканы в Укрзализныце? Проверка  на стафилококк

Чаепитие в поездах Укрзализныци – это уже ритуал, который проходят практически все...

Какой кофе не вредит здоровью? Совет кардиолога

Кофе это очень частый напиток на столах людей по всему миру.