Среда , 24 Апрель 2024
Мир

Вирок “боснійському м’яснику” залишився у силі: Ратко Младич програв апеляцію і буде за ґратами довічно

Вирок “боснійському м’яснику” Ратко Младичу залишився у силі – апеляційна інстанція, створена в рамках трибуналу ООН, відхилила клопотання захисту ексгенерала.

Міжнародний залишковий механізм для кримінальних трибуналів (МЗМКТ) у вівторок, 8 червня, підтвердив вирок колишньому командувачу армії боснійських сербів, генералу Ратко Младичу, якого раніше було засуджено до довічного ув’язнення, інформує DW.

“Апеляційна палата підтвердила вирок у вигляді довічного ув’язнення, винесений щодо пана Младича судовою палатою”, – йдеться у заяві МЗМКТ, цитує агенція новин AFP.

Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії у Гаазі в листопаді 2017 року визнав Младича винним за 10-ма з 11 пунктів обвинувачення, зокрема в геноциді боснійських мусульман в Сребрениці в 1995 році і в порушенні законів і звичаїв ведення війни в Боснії і Герцеговині в 1992-1995 роках. Младич був засуджений до довічного ув’язнення.

У березні 2018 року адвокати Младича подали апеляцію у Міжнародний залишковий механізм для кримінальних трибуналів – інстанцію, створену для завершення роботи, розпочатої Міжнародним трибуналом щодо колишньої Югославії, який закрився 31 грудня 2017 року, і Міжнародним кримінальним трибуналом щодо Руанди, який закрився 31 грудня 2015 року.

Рішення Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів є остаточним та не підлягає оскарженню.

Младича, відомого також за прізвиськом “боснійський м’ясник”, заарештували в Сербії в 2011 році після майже десяти років розшуку. Серед іншого, на нього покладають відповідальність за вбивство 1995 року в селищі Сребрениця восьми тисяч мусульманських чоловіків і юнаків, а також тривалу облогу Сараєва, під час якої загинуло близько десяти тисяч жителів міста.

Младич з моменту ув’язнення пережив три інсульти та один серцевий напад. Сторона захисту клопотала про відправлення Младича на лікування до Росії, однак суд відхилив клопотання. 

DW

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.