Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

“Батьківщина” категорично проти антиконституційного законопроєкту Зеленського та цькування КСУ – Тимошенко

“Батьківщина” виступає категорично проти антиконституційного законопроєкту президента №4288 про розпуск КС, який є спробою узурпувати владу та закликає парламент зосередитися на ухваленні розроблених партією законопроектів №4292, №4293, що дозволять забезпечити ефективну діяльність антикорупційних органів у суворій відповідності з Конституцією

Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише очільниця партії Юлія Тимошенко.

Нардепка наголосила, що “Батьківщина” – за електронне декларування доходів та за найжорсткіше кримінальне покарання щодо незаконного збагачення. Саме тому фракція вже зареєструвала у Верховній Раді законопроєкти №4292 і №4293, які повністю поновлюють роботу антикорупційний органів та їхніх реєстрів і приводять їхню діяльність у відповідність Основному законові.

Читайте також: Зеленський подав до Ради законопроєкт, який пропонує припинити повноваження КСУ в повному складі

Водночас Тимошенко назвала рішення Конституційного суду щодо неконституційності окремих положень закону “Про запобігання корупції” справедливим і обґрунтованим і закликала негайно припинити інформаційне цькування КС, назвавши його “терором проти Української Держави”.

“Несправедливо принижуючи Конституційний суд, ви принижуєте Українську Державу та зазіхаєте на права і свободи громадян. Жодна демократична країна світу, яка себе поважає, ніколи не дозволила б такої неповаги до своїх органів судочинства. Й Україна цього не дозволить!” – запевнила лідерка “Батьківщини”, додавши, що “потрібно цінувати той факт, що вперше в історії незалежної України Конституційний суд не є кишеньковим департаментом адміністрації чергового президента”. “І це всім нам потрібно цінувати”, – гадає Тимошенко.

Депутатка закликала всі фракції парламенту виступити категорично проти спроби президента через свій законопроєкт №4288 знищити Конституційний суд та у грубо антизаконний спосіб підпорядкувати його своїй адміністрації.

Читайте також: Олігархічний реванш провалиться, Україні допоможуть криза, Захід і Путін – Портников

“Це є кричуще неправомірним та неприйнятним кроком. Також неможливо скасувати законом рішення Конституційного суду. Навіть смішно й абсурдно це пропонувати. Законом можливо лише поправити ті статті, які визнані неконституційними. Саме це ми й пропонуємо зробити”, – запевнила політикиня.

Тимошенко пропонує всім фракціям ВРУ вже у вівторок, 3 листопада, проголосувати за зареєстровані “Батьківщиною” законопроєкти №4292 і №4293, які поновлюють всю систему електронного декларування, покарання за незаконне збагачення та інші важливі елементи антикорупційної системи.

“Я закликаю всіх не дестабілізовувати країну, не розвалювати залишки державного управління та незалежного судочинства, не кидати країну в хаос, а діяти всім разом законно, ефективно й розумно”, – резюмувала нардепка.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".